maanantai 18. maaliskuuta 2013

Perillä ollaan!

Taustaa

Opiskelen lähihoitajaksi Espoon Omniassa. Koulu alkoi tammikuussa 2012 eli vielä tämä vuosi 2013 on pakerrettava. Heti opiskelujen alussa hain EU:n rahoittamaan kansainväliseen kultturinvaihto -ohjelmaan, koska koin, että halusin nähdä miten muualla tehdään näitä hoitohommia. Päädyin joidenkin kiemuroiden jälkeen kuukaudeksi vaihtoon Göteborgiin. Hyvä niin.

Osaamisalueeni on mielenterveys- ja päihdetyö, joka asettaa vaihtopaikan saannille omat rajoituksensa, sillä luulisin, että alan mestoja ei ole niin paljon tarjolla kuin esimerkiksi ikäihmisten tai lasten hoitopaikkoja. Minulle oli kuitenkin jo alusta asti selvää, että haluan tälle osaamisalueelle, enkä ole katunut hetkeäkään valintaani.

Göteborgissa

Tulimme mieheni kanssa perjantaina laivalla Helsingistä Tukholmaan, ja ajoimme siitä Göteborgiin. Matka kesti - kahden pitkän pysähdyksen taktiikalla - seitsemisen tuntia. Auto oli mukanamme siksi, että olimme aikoneet mennä ensin Norjaan Holmenkollenille seuraamaan hiihtokisoja. Emme kuitenkaan toteuttaneet tätä suunnitelmaa, koska mieheni akillesjänne, joka oli kipeytynyt jo Suomessa, äityi nyt hyvinkin araksi eli käveleminen yleensä - saati Holmenkollenin kumpuilevassa maastossa - olisi tuottanut hänelle turhanaikaista tuskaa. Jäimme siis suosiolla Göteborgiin, lunastin vuokrayksiöni avaimet ja järjestelimme tulevana kuukautena tarvitsemiani asioita, mm. lähiympäristöön ja työssä oppimis -pisteisiin tutustuminen, bussikortin osto, mokkulan hankinta nettiin, ruokaostoksia jne.

Tiesin etukäteen, että Göteborgissa on suunnilleen yhtä paljon ihmisiä kuin Helsingissä. Täällä pidetään Eurovision laulukilpailut joskus toukokuussa, muistaakseni. Se yllätti, että maasto on hyvin kallioista ja jopa jylhää. Kalustettu vuokrayksiöni on korkealla kalliolla ja tuntuu, että täällä tuulee koko ajan. Lunta on paljon vähemmän kuin kotona Espoossa, tuskin ollenkaan, mutta sitäkin on luvattu tuleman tällä viikolla. Vaikkei pakkasta juurikaan ole sää tuntuu raa`alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti